En ny skola i Bispgården kan bli aktuell.

Vändningen – kan bli ny skola i Bispgården

RAGUNDA (JT) Som JT kunde avslöja redan i förra veckan gick kommunstyrelsen emot tjänstemännen om skolutredningen i Ragunda. Det förslag som vann går ut på att bygga en ny skola i Bispgården.

Publicerad Senast uppdaterad

Tjänstemännens förslag är att lägga ner Anders Olof-skolan och Kullstaskolan i Hammarstrand samt Järåskolan i Bispgården, för att istället bygga en helt ny skola i Hammarstrand.

I en intervju med JT i förra veckan hintade kommunalrådet Lennart Raswill om att styret skulle gå emot tjänstemännen. Och så blev det. 

Under tisdagens möte i kommunstyrelse presenterade majoriteten ett nytt förslag, som går ut på att ge kommundirektören i uppdrag att utreda byggandet av en ny skola och förskola (tillsammans eller separat) i Bispgården. Samt om det är möjligt att renovera Kullstaskolan och Anders Olof-skolan i Hammarstrand, alternativt bygga nytt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS