Kevin Ulriksen, Andreas Jacobsson och Olle Andersson plockade skräp mellan kraftverket och landsvägsbron över Indalsälven.
Kevin Ulriksen, Andreas Jacobsson och Olle Andersson plockade skräp mellan kraftverket och landsvägsbron över Indalsälven.

Säckvis med skräp samlades in när älvstränder städades i Stugun

STUGUN (JT)  Älvstädningen i Indalsälven ägde rum i lördags. Hur många millimeter regn som föll på en timme går inte att ta reda på, men blött var det!
– Här är det skräp, stort skräp, det kan vi inte ta med oss, meddelade en av älvstädarna.

Publicerad

I Stugun var det Bollklubbens folk som städade. Vi träffade, bland andra, Kevin Ulriksen, Andreas Jacobsson och Olle Andersson. De plockade skräp mellan landsvägsbron över Indalsälven och Stuguns kraftverk, på den södra sidan.

Och här fanns det skräp… Det ”stora skräpet” som redan omtalats bestod av ett nystan med gamla vägräcken! Och det stoppar man inte i en sopsäck…

I tio år har älvstädningen pågått. I 34 älvkommuner och med hjälp av drygt 160 idrottsföreningar i Sverige har älvstränderna snyggats till. Arrangör är idrottsrörelsens miljöorganisation ”Städa Sverige”, med Fortum som partner. Först ut var Indalsälven och Ljusnan. Kommande helg städas älvstränderna och vägkanterna i Gullspångsälven, Klarälven och Dalälven.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS