Johan Persson, Karin Henriksson, Olle Sjöberg, Bo Engström och Karl Pettersson hjälpte till på fiskepremiären.

Över 100 kom till fiskepremiär på Hornsjön

STUGUN (JT) På annandag jul var det dags för det traditionsenliga premiärfisket på Hornsjön. Lite över 100 personer hade skaffat fiskekort innan, men det nappade lite trögt i början.

Publicerad

Det hade varit runt -20 grader på förmiddagen, men när JT kom till Hornsjön vid 13-tiden var det lite mildare ute. Christer Thor är från Stugun och är med i styrelsen i Stuguns fiskevårdsområde, och han stod med Emil Zetterström som var och hjälpte sin pappa, som också sitter i styrelsen. 

De berättade att det hade varit en strid ström med folk på förmiddagen som ville pröva fiskelyckan, men att kanske en tredjedel av de hundra deltagarna har fått fisk. Christer berättar att några av de tappra som sitter kvar och pimplar har fått riktigt fina fiskar, och vi tar en tur med skotern ut på isen. Krister Wallin från Torvalla har fått en baddare på kroken. 

– Det är en regnbåge på 1,9 kilo. Jag har varit här sedan 10-tiden, men det har gått lite trögt. Jag fick napp först vid 12-tiden. Jag brukar vara här på vinterpremiären, jag blev hitlockad av min vän Thomas, sade han. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS