Anton Hammar klipper bandet och inviger färjan över Ammerån.

Klassisk handdragen linfärja över Ammerån invigd

SELET (JT) På onsdagen var det en stor dag för Selet när det var dags att inviga en ny färja över Ammerån!

Publicerad

Drivande i frågan är kvinnan bakom det mesta som händer i byn, Gun Fahlander som startade det hela med att få en ny färja på den plats den alltid har funnits sedan drygt 100 år tillbaka i olika konstellationer. 

– Det är ju verkligen en kulturskatt och som du säger, den har funnits här i andra skepnader under drygt 100 år, och för att vi ska kunna ha den kvar och visa av för framtiden krävs det både resurser både ideella men även medel för att förverkliga det här. Därför sökte vi pengar från Leader som tillstyrkte och vi fick beslut från dom i fjol sommar. Sedan fick vi positivt besked från Jordbruksverket då det är dom som administrerar olika delar i stödet. Det för att göra färjan tillgänglig för att alla och att se till att den är i gott skick vilket är den stora delen i projektet och den är färdig nu, berättar Gun Fahlander. 

Men färjan drivs av vajer som man drar i gång färjan med för färden på cirka 50 metrarna över ån, kommer ni att ha färjkarlar som ser till att man kommer över med en bil eller annat? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS