Några av utställarna fr.v. Elise Blom Årmyr, Olivia Alfredsson, Anna Timan, Lovisa Olofsson och Daan van der Hoek.
Några av utställarna fr.v. Elise Blom Årmyr, Olivia Alfredsson, Anna Timan, Lovisa Olofsson och Daan van der Hoek.

Vernissage med unga konstnärer i Ahlbergshallen

ÖSTERSUND(JT) På torsdagskvällen hade eleverna på Estetiska programmet Bild och Formgivning vid Jämtlands Gymnasium Wargentin vernissage och efterföljande dagar konstutställning på Ahlbergshallen i centrala Östersund.

Publicerad

150 alster fanns presenterade från elevernas studietid. Några hade valt att ställa ut sina gymnasiearbeten eller särskilda teman från undervisningen, men även privata alster fick tas med.

En grupp av eleverna som såg fram emot kvällens vernissage berättade att de hade fått en eftermiddag till förfogande på sig att förbereda utställningen i Ahlbergshallen, men att de hade valt ut sina arbeten i god tid i förväg. Lärarna hade även gett eleverna i uppgift att beskriva sina arbeten, ge dem en titel, beskriva vilken teknik de använt, samt prissätta dem om deras arbeten var till salu.

Eleverna hade en bred presentation av olika alster inom olika genrer och tekniker såsom olja, akvarell, photoshop, akryl, torrpastell, fotografi, skulptur, etc. Deras verk lämnade ingen oberörd då det fanns en bredd och djup i deras arbeten. Vernissagen var välbesökt av släktingar till eleverna, men även övriga gäster var där för att kanske skåda en ny talangfull konstnär.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS