Ricky Langraff, Susanne Eriksson och Jesper Eriksson-Nylund.

Unga parasportare tävlade i Östersund

ÖSTERSUND (JT) I helgen var det både Special Olympics games och Start your impossible camp i Östersund, två evenemang som drog nytta av varandra och samarbetade. Många unga tävlade i parasport vid båda eventen.

Publicerad

 Stefan Jansson var en av ledarna under helgen, och han berättade att Start your impossible camp genomförs fyra gånger per år på olika platser i Sverige. I Östersund är det fokus på vintersporter, Alpint, Konståkning, Curling, Längdåkning och Paraishockey.

– Vi hjälper till med kontakter och att barn och ungdomar och även vuxna kommer i gång med en sport de gillar, under en helg här får man chansen att prova på flera sporter, sade han. 

Han berättade vidare att de på Parasport Sverige ofta får positiva reaktioner, och att det är väldigt roligt när folk hittar just sin idrott. Zebastian Modin, paralympisk idrottare som har nått många framgångar inom sporten, bland annat med många guldmedaljer i längdskidåkning på Paralympics, höll i uppvärmningen till ett längdåkningspass på lördagseftermiddagen på Start your impossible camp. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS