Ung Reporter

Matilda o Alva februari: Matilda Marples och Alva Lif driver Primavera UF.

UF företag höll catwalk och klädförsäljning på Tingshuset

ÖSTERSUND(JT) I fredags höll återigen Matilda Marples och Alva Lif, två tjejer från Wargentin skolans ekonomiprogram catwalk och klädförsäljning på Gamla Tingshuset. Ett tiotal modeller visade upp ett gäng olika outfits framför publik. De kläderna och mycket annat såldes sedan till besökare.

Publicerad

Primavera UF heter företaget tjejerna driver. UF-företag är något som många treor på ekonomiprogrammet driver som kurs under ett år. Matilda och Alva sysslar genom detta med att köpa upp butikers returnerade kläder, som annars mest troligt hade hamnat på en soptipp i något U-land, och sedan sälja det vidare billigt. 

Antingen genom sin hemsida, som Alva berättar att de är väldigt stolta över, eller på event som dessa på Tingshuset. 

 – Vi säljer bättre på de här eventen för att folk får prova på kläderna och känna in dem, och att det är ganska roligt, berättar Matilda Marples. 

 I november förra året hade Primavera sitt första säljevent, med samma koncept av catwalk och häng. 

 – Jag tycker att produktionskvalitén den här gången verkligen överträffade förra gången, säger Matilda Marples. 

 – Första eventet var en stor lärdom så det var kul att kunna slipa på det nu, säger Alva Lif. 

 Vad har varit annorlunda från förra gången? 

 – Vi var ute i god tid och allt blev mycket mer strukturerat, men förra gången gick egentligen ganska bra också, vi har bara satt ribban väldigt högt för oss, säger Matilda. 

 – Vi har suttit och diskuterat och fått mycket feedback från människor vi känner, vi har fått in många vänner för att vara modeller och kunna hjälpa till med ljud och ljus bland annat, många kontakter har behövt användas, säger Alva. 

Powered by Labrador CMS