TV: Storsjöcupen – inte bara fotboll nu också E-sport

ÖSTERSUND (JT) För första gången i Storsjöcupens över femtio år långa historia arrangeras en E-sporttävling i samband med fotbollscupen. Hundratals ungdomar möter varandra i spelet FC24 på Playstation 5-konsoler i ett tält på Odensala Sportfält.

Publicerad Senast uppdaterad

Jonatan Herbertsson och Liam Danielsson har huvudansvaret för tävlingen. De var även engagerade i det stora laneventet Subzero E-games som hölls i Östersund för några veckor sedan. 

– En tid innan Subzero pratade vi med Storsjöcupen om att genomföra något sånt här, de frågade om jag och Liam inte kunde hjälpa dem med detta, säger Jonatan Herbertsson. 

Tävlingen börjar med gruppspel under onsdagen och torsdagen. Den vänder sig till unga i åldrarna åtta till arton men egentligen får alla vara med och spela. Efter gruppspelet börjar en utslagstävling under fredagen och under lördagen spelas finaler och en vinnare utses. Vinnaren får också med sig ett Playstation 5 hem. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS