Ung Reporter

Mobilförbud på Torvallaskolan har införts.

Torvallaskolan har infört totalt mobilförbud

TORVALLA (JT) Torvallaskolan införde ett mobilförbud i skolan från och med den 11 mars. Anledningen är att vissa elever filmar under skoltid, spelar spel och chattar under lektionstid. Det har lett till att vissa elever inte jobbar på lektionerna.

Publicerad Senast uppdaterad
Slutsurfat.

Användningen av mobilen har gjort att eleverna inte kan koncentrera sig och det leder till att de missar lektionen och dessutom stör andra eleverna som vill jobba. De elever som använder mobilen under lektioner har haft många möten med rektorn då det påverkar skolgången.

Många elever tycker att de inte borde införa mobilförbud eftersom eleverna använder mobilen till olika saker som att kolla busstider, hålla koll på lektioner eller kontakt med andra klasskompisar. 

Ett annat problem är att lärarna kommer lägga in elevernas mobiler i ett skåp och eleverna på Torvallaskolan känner sig inte trygga med det då skolan inte tar något ansvar för mobilerna. Orsaken till att det inte är ok är att eleverna inte bett om ett mobilförbud eller att deras telefoner ska förvaras i ett skåp. Om skolan vill ha mobilförbud bör de även ta ansvaret för telefonerna.

 Det finns många av eleverna på skolan som använder sig av mobilerna för att känna sig trygga på skolan. Många av eleverna på skolan använder mobilerna som ett sätt att kommunicera, det är en del av vår vardag. En lösning kan vara mobilförbud under lektionstiderna, men att eleverna får ha sina telefoner på rasten.

Då många av eleverna inte vill att skolan tar telefonerna tror vi att det kommer att skapa flera konflikter mellan lärarna och eleverna och att relationerna kommer att skadas.

Därför tror vi att mobilförbudet kommer ge massa negativa känslor och konsekvenser. Vi förstår att vissa elever har använt telefonen för mycket och stört i klassrummet, men mobiltelefoner är en viktig del i vårt sätt att kommunicera med varandra. Det kan vara en trygghet för vissa och ett verktyg för andra. Därför hade vi önskat att skolan hade frågat oss elever först och försökt hitta en lösning tillsammans med oss.

– Jag tycker inte att det är bra att de sätter mobilförbud eftersom folk behöver använda mobilen för en viss grej, som till exempel läkartid eller busstider, menar anonym elev. 

 

 

Powered by Labrador CMS