My Jansson och Karolin von Krusenstierna är båda med i Synskadades Riksförbund Jämtlands styrelse.

Synskadades länsförbund firar 100 årsjubileum

ÖSTERSUND (JT) Synskadades Riksförbund Jämtland firar 100-årsjubileum i år, och det firades på Frösö Park Hotell under lördagen.

Publicerad

6 juli 1924 bildades Jämtlands läns Blindförening, som var en föregångare till dagens verksamhet. Nu hundra år senare har det hänt mycket kring synskadades rättigheter, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Jämtlands Tidning träffade Karolin von Krusenstierna, ordförande för SRF Jämtland och My Jansson, sekreterare i styrelsen. Båda har synskador, och de har båda stött på hinder och svårigheter i sin vardag. 

De brinner för sin sak, och nu tänker de i samarbete med Syncentralen starta upp tre samtalsgrupper, en med mindre barn, en mellangrupp och en grupp för tonåringar, där barnen och ungdomarna kan träffa andra i liknande situationer, tillsammans med en synpedagog. 

– De kan till exempel diskutera hur man gör när man stöter på olika hinder i skolan, hur man spelar ett visst dataspel, och så vidare. Det kan vara skönt för barnen att veta att det finns andra med samma utmaningar, sade Karolin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS