Bland bilar och konst.
Bland bilar och konst.

Stor konst på Bilbolaget

ÖSTERSUND (JT) En lite annorlunda utställningslokal kan tyckas, men på Bilbolaget kan man nu beskåda Bengt Lindströms konst bland bilarna.

Publicerad

Bengt Lindström är känd för sina storskaliga och abstrakta konstverk och på parkeringen utanför Bilbolaget ståtar ”Tors hammare” av konstnären sedan 1992. Han har även gjort det välkända Y:et som kan ses i Timrå. Bengt föddes i Storsjö kapell i Härjedalen men var fram till sin bortgång 2008 bosatt och verksam i Sundsvall. 

Carina Hägglund är marknadssamordnare på Bilbolaget och har varit med och arrangerat utställningen. Utställningen är uppförd på initiativ av Bob Persson på Persson Invest, som är ägare av Bilbolaget. Han i sin tur har införskaffat utställningen i samråd med Bengts nära vän Kurt Aspelin. 

– Jag tycker att det är ett väldigt trevligt kulturellt tillskott. Det skapar kontraster att ha bilförsäljning mitt i allt. Det är väldigt tidlös konst, min generation har nog missat hans verk lite grann, eftersom han var mest verksam mellan 1960-1980, sade Carina. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS