Årets kandidater till Jämtlands Lucia.

Rösta på årets kandidater till Jämtlands Lucia 2023

LÄNET (JT) Nu är det åter dags för Jämtlands Lucia att skrida genom länet. Passa på att lägga din röst på någon av kandidaterna till Jämtlands Lucia 2023! Den som får flest röster kröns till Jämtlands Lucia den 10 december i Frösö̈ kyrka klockan 11.

Publicerad Senast uppdaterad
1. Moa Haugskott, Föllinge Moa studerar till högstadielärare i svenska och religion. "Ett viktigt arbetet som gör skillnad", menar hon.
Moa är även utbildad undersköterska och jobbar extra inom vården. Hon gillar att dansa och sörjer att Jannez lade ner i somras. En röst på kandidat nr 1 innebär att du stödjer Sarkomföreningen. Sarkom är ett gemensamt namn för cancer som uppstår i kroppens stödjevävnader, till exempel skelett, brosk, muskler eller blodkärl. Sarkomföreningen vill bidra till att det startas fler forskningsprojekt om sarkom.
2. Moa studerar på Storsjögymnasiets samhällsprogram. Som liten tävlade Moa på längdskidor, numera tar hon gärna en tur i naturen. Moa älskar att spela piano och läser en hel del. Hon har cyklat till Åre två gånger. "För att jag kände för det", säger Moa med ett pärlande skratt.
En röst på kandidat nr 2 innebär att du stödjer Hopp för barn i Etiopien (HBE), som är en ideell förening. HBE samlar in ekonomiskt stöd till ett gatucentrum, en mötesplats för stöd, rådgivning och nyorientering för de som lever på gatan i Addis Abeba samt att ekonomiskt stödja boende för pojkar och flickor.
3. Ebba Hemlin, Mörsil.
Ebba arbetar som vikarie inom barnomsorgen i Östersund. Hon gillar att träffa familj och vänner, gärna till fjälls. Hon spelar och sjunger i ett band. "Vi heter Bortom 424 och bildades under gymnasiet på Wargen. Vi spelar mest indierockcovers", berättar hon.
En röst på kandidat nr 3 innebär att du stödjer Kvinnojouren Östersund. Föreningen har ett hundratal medlemmar varav 20 är aktiva som förtroendevalda, i jourtelefonverksamheten eller någon annan arbetsgrupp. Kvinnojouren verkar mot mäns våld, förtryck och förnedring av kvinnor och barn.
4. Ida Nyberg, Östersund Ida bor i Lugnvik, som hon gillar skarpt. Där jobbar hon som vikarie på skolan. "Det är så olika, jag arbetar från förskoleklass till nian. Ett riktigt roligt jobb", menar hon.
Ida tränar gärna och inom några år vill hon utbilda sig till veterinär. En röst på kandidat nr 4 innebär att du stödjer Erikshjälpen. Utifrån ett barnrättsperspektiv fokuserar Erikshjälpen på barns rätt till utbildning, hälsa trygghet och skydd. Erikshjälpen arbetar även med barn i Sverige och i katastrofsituationer.
5. Rebecka Lindgren, Brunflo "Jag är en Åstjej som hamnat i Brunflo", säger Rebecka glatt.
Hon jobbar som butikschef på Dressman. Tränar sex dagar i veckan och är utbildad PT. "Jag tänkte att jag var för gammal för lucia, men nu känns det bara bra", säger Rebecka.
En röst på kandidat nr 5 innebär att du stödjer Jämtgubben, en patientföreningen för prostatacancer i Jämtlands län. Jämtgubben vill sprida kunskap om prostatacancer och dess behandlingsformer samt stödja medlemmarna och deras anhöriga till bästa möjliga livskvalitet.
6. Matilda Söderback, Namn, Östersund Utbildar sig till gymnasielärare i matte och historia, hon älskar ungdomar. "Jag vill bli en inspirerande och bra mattelärare", säger hon och ler varmt.
På somrarna jobbar hon som aktör på Jamtli. Hon älskar musikaler, dansar gärna och tycker att det finns för lite kultur i Östersund. En röst på kandidat nr 6 innebär att du stödjer Operation Smile som är en politiskt och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation. Visionen är en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi som förbättrar hälsa och livskvalitet. Tack vare medicinska volontärer, kan barn erbjudas operation utan kostnad för deras familjer.
7. Felicia Festin, Östersund. Felicia bor i Torvalla, Östersund. Hon arbetar på ICA Kvantum. Hon är utbildad ekonom vid Lunds universitet. Felicia umgås ofta med familj och vänner och spelar gärna sällskapspel och reser en hel del. Hennes största fritidsintresse är att gå på konserter. "Jag arbetar även som intervjuledare med blivande au pairer, det är väldigt givande", säger Felicia.
En röst på kandidat nr 7 innebär att du stödjer Hjärtebarnsfonden Mitt. Hjärtfel är den vanligaste medfödda sjukdomen. Hjärtebarnsfonden verkar för ett fullgott liv genom stöd, information och påverkan. De arbetar även för att familjen också får ett bra omhändertagande och blir välinformerade

Så här röstar du på din kandidat till Jämtlands Lucia

Swisha minst 10 kr till 123 150 63 44. Varje röst kostar 10 kr. Swishar du till exempel 100 kr har du röstat 10 gånger. I meddelandet skriver du numret på din kandidat (om du röstar på kandidat 1 skriver du siffran 1 som meddelande). Du kan rösta fram till 18.00 den 8 december. Genom att rösta via Swish är du med och bidrar till insamlingen till de organisationer som kandidaterna representerar. Under respektive kandidat framgår vilken organisation kandidaten samlar in pengar till.

Powered by Labrador CMS