Ida Johansson med barnen Walter Wiik, 7 år och Agnes Wiik, 9 år passade på att pimpla när de är uppe under påsklovet. Till vardags bor de i Gagnef, Dalarna. "Det är för dåliga isar i Dalarna så det är första gången i år".

Påsklovsfiske för barn och ungdomar på Näkten

FÅKER (JT) I strålande solsken samlades familjer nedanför Ålsta Sågverk för att pimpla på Näkten. Det var Sportfiskarna som bjöd in till dagen och många familjer lockades till platsen.

Publicerad

Varken pimpelspö eller fika behövde de som kom ta med sig, Sportfiskarna i samarbete med Studiefrämjandet bjöd på allt. När JT besökte så hade dagen precis börjat, ändå hade runt trettio personer redan tagit sig ut på isen och börjat pimpla. Ricky Hermans, Sportfiskarna, var fortfarande i full fart med att borra upp hål, både ganska nära land och långt ut. Vissa av de som redan pimplade syntes knappt då de tagit sig till viken bredvid. 

Ricky Hermans har jobbat hos Sportfiskarna sedan i höstas då han tog över efter Eva Nordin Svedlund. Han älskar sitt jobb och det passar honom perfekt, han jobbar med sin hobby. 

– Jag fiskar all ledig tid, berättade Ricky. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS