När Skidspåret gick i konkurs var två av husen halvfärdiga – nu har köparna och ägarna till det konkursade bolaget nått en förlikning.
När Skidspåret gick i konkurs var två av husen halvfärdiga – nu har köparna och ägarna till det konkursade bolaget nått en förlikning.

Parter överens efter Skidspårets konkurs

ÖSTERSUND (JT) De husägare som drabbades efter att Mathias Fredriksson och Emil Jönssons bolag Skidspåret AB gick i konkurs har enats om en förlikning.

Publicerad

Bakgrunden till det ärende som slutförts är att Mathias Fredriksson och Emil Jönssons bolag Skidspåret AB sålde åtta parhus för fem miljoner kronor styck i ett område nära Sollidenområdet.

Skenande byggpriser gjorde dock att deras företag gick i konkurs och där flera hus inte var färdigställda. Det gjorde att köparna fick färdigställa husen på egen hand och det blev dyrare än beräknat.

I det läget valde en köpare att stämma Fredriksson och Jönsson på 340 000 kronor, den andra lämnade in en stämning på 500 000 kronor. Kostnader de menade översteg priset på fem miljoner kronor.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS