Ung Reporter

Demonstranter går i solidaritet med det palestinska folket.

Palestinademonstration samlade kring 60 deltagare

ÖSTERSUND (JT) Över sextio personer samlades under lördagen i Badhusparken för att demonstrera för Palestina. Marschen gick därifrån längs med Prästgatan och tillbaka till Badhusparken via Storgatan.

Publicerad
Flera personer höll tal i Badhusparken, på bilden Zainah Natour som är ung politiskt aktiv i Östersund.

Det är soligt och det stora tåget som innehåller både vuxna och barn, till och med de minsta är med i barnvagnarna, går igenom stan. Slagord som “Kristersson you can't hide, you support a genocide” och “Sluta döda våra barn” hörs. 

Nyfikna ögon vänds på tåget från omgivningen. Mer från de som går på Prästgatan än de i Badhusparken, eftersom man umgåtts och lyssnat på tal där i cirka en halvtimme innan tåget gått. 

Demonstrationen är en av många som hållits i Östersund sedan våldet i Gazaremsan ökade med enorma proportioner i höstas. Hela grejen avslutades med allsång av den gamla Kofialåten Leve Palestina från 1970-talet. 

Samt information om den kommande alternativfestivalen Falastinvison. Som styrts ihop av svenska initiativtagare som ett alternativ till Eurovision, som man menar hycklar när man låter Israel vara med och tävla. 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS