Det går att fira mål på flera sätt. Amatkarijo gör det genom att blåsa upp en röd ballong.

ÖFK fortsatt obesegrade i Superettan

ÖSTERSUND (JT) Efter 3-3 i lördagens match mot Jönköpings Södra är ÖFK fortfarande obesegrade i Superettan. Efter tre kryss och tre vunna matcher står ÖFK på 12 poäng efter 6 omgångar, den bästa säsongsstarten sedan 2015.

Publicerad

ÖFK fick en mardrömsstart i den händelserika matchen på Jämtkraft Arena. Redan i den andra matchminuten fick de 2827 åskådarna se Robin Book göra 0-1 efter en snygg volleystyrning upp i första krysset på en hård passning in i straffområdet av Malkolm Moenza.

Efter det tidiga ledningsmålet för Jönköping kvitterade ÖFK i den 22:a matchminuten. En fin genomskärare av Eric Brendon genom Jönköpings försvar fram till Chovanie Amatkarijo som sedan enkelt kunde rulla in bollen bakom Alexander Nilsson i J-Södras mål. Glädjen blev dock kortvarig då Jönköping redan 5 minuter senare satte åter tog ledning efter en nick av Pashang Abdulla.

Första halvlek slutade dock oavgjort efter att Amatkarijo, på tilläggstid, satte sitt andra för dagen.