Niklas Daoson och Effie Kourlos under presskonferensen.
Niklas Daoson och Effie Kourlos under presskonferensen.

Mittstyret i Östersund: “Stoppa angiverilagen”

ÖSTERSUND (JT) Mittstyret vill inte att Östersunds kommuns anställda ska tvingas ange papperslösa. Det framgår av en skrivelse till regeringen.

Publicerad

Det är kommunalråden Effie Kourlos (C) och Niklas Daoson som (S) har undertecknat brevet. Bakgrunden är att regeringen vill att offentliganställda inom välfärden ska ha en skyldighet enligt lag att ange så kallade papperslösa, alltså personer som befinner sig illegalt i Sverige.

Det vill inte mittstyret i Östersunds kommun. Deras förslag är att kommunstyrelsen skickar in en skrivelse till regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas.

“Att införa en anmälningsplikt är att bryta mot grundläggande demokratiska principer och skulle strida mot mänskliga rättigheter, barnkonventionen och speciallagstiftning inom ett antal områden. En anmälningsplikt skulle också innebära att ett stort antal anställda inom kommuner och annan offentlig verksamhet blir skyldiga att agera i strid med deras yrkesmässiga värdegrund”, skriver Effie Kourlos och Niklas Daoson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS