"Att vara en del av den svenska arméns digitala transformationsresa är ett stort privilegium och ansvar", säger Mikael Krusenberg, chef för Combitechs division Security solutions.

Miljardorder skapar nya jobb på Frösön

ÖSTERSUND (JT) 30 nya arbetstillfällen skapas vid Combitech på Frösön sedan Combitechs ägare Saab tecknat ett ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) för 1,2 miljarder.

Publicerad

Ramavtalet mellan Saab och FMV omfattar en tioårsperiod och som har ett totalt ordervärde på 1,2 miljarder, handlar om leverans av ett centralt systemstöd för den svenska arméns taktiska ledningsstödsystem, LSS Mark.

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att uppdraget kommer huvudsakligen att utföras av Combitech, som är ett dotterbolag till Saab och det gör enligt uppgift att antalet anställda vid Combitech på Frösön kommer att öka från dagens 50 till 80 personer. En betydande del av arbetet kommer att styras, ledas och levereras från flera olika platser i Sverige av Combitech.

Ledningsstödsystem Mark. LSS Mark, är det sammantagna system av system som möjliggör att krigsförbanden, inom alla stridskrafters rörliga markförband, kan ledas i fält från divisionschef till soldat. Det centrala systemstödet kommer att stärka konfigurationen av data, dokumentation, underhåll, leveranser, garantier och andra tjänster, uppger Combitech i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS