Ung Reporter

Johanna Leymann är projektledare för nya Kretsloppsparken som ska börja byggas 2027.

Många intresserade deltog i Repair Cafe

ÖSTERSUND(JT) Johanna Leymann är projektledare för den nya kretsloppsparken som ska byggas i Östersund. För några månader sedan träffade Jämtlands Tidning henne för att ta reda på mer om projektet. I torsdags intervjuades hon igen under projektets evenemang Repair Café, som hölls på stan för hållbarhetsintresserade östersundare.

Publicerad

– Alla de verksamheter vi ser framför oss till kretsloppsparken behöver vi pilota, förhoppningen är att detta ska vara en plats som är öppen hela tiden, säger Johanna Leymann. 

 Under torsdagseftermiddagen träffades ca sjuttio intresserade i Gomorron Östersunds lokal på Biblioteksgatan. Verktyg för att fixa gamla klädesplagg och saker fanns på plats. Och runt alla bord stod människor och samtalade och lagade sina trasiga grejer. 

 – Jag vet att alla som kommit hit idag har pratat med minst en ny människa, säger Johanna. 

Kretsloppsparken som Johanna är projektledare för planeras stå klar 2029. Och ska börja byggas 2027. Dels för att byta ut den nuvarande återvinningscentralen i Odenskog, vilket varit på tapeten länge på grund av otillräcklig kapacitet. Men också för att skapa en plats där koncept som främjar den gröna omställningen kan frodas.

 Repair Café är något man tänker implementera på Kretsloppsparken när den väl är klar. Det planeras även att ha likadana träffar några gånger per år innan projektet är klart. Bland att för att få inspiration från medborgarna till hur kretsloppsparken kan utvecklas. 

 – Att det varit så stort intresse att komma hit tycker jag visar att det finns ett stort behov. Hur det mottagits har varit över förväntan och uppenbarligen finns det ett sug att lära sig laga grejer bland folk, säger Johanna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS