Lotte Mjöberg.

Lotte Mjöberg aktuell med bok om hästens historia

LÄNET (JT) Under tisdagen kunde man se JT:s medarbetare Lotte Mjöberg i Nyhetsmorgon på TV4, där hon fick berätta om sin bok ”Den heliga hästen” som kommer ut denna vecka.

Publicerad

Hästen har genom världshistorien kommit att fungera som ett besjälat djur i kontakt med andra världar. Inom konst och religion är hästen flitigt förekommande och den har haft en viktig roll i samhället.

Men med industrialiseringen och sekulariseringen under 1900-talet kom hästen att få en allt mindre roll. Denna utveckling är något som Lotte Mjöberg tagit fasta på i boken ”Den heliga hästen: I myter och religioner genom årtusenden” som ges ut av Ekerlids förlag den här veckan. Lotte har alltid varit intresserad av hästar och en hästgård var en viktig orsak bakom att hon med sin man flyttade till Jämtland för drygt tio år sedan.

Under en stor del av den tiden har hon även varit knyten till Jämtlands Tidning, främst som lokalredaktör i Krokom. Fortfarande är hon knuten till redaktionen, trots flytt till Öland. I boken har hon kunnat knyta ihop den praktiska hästverksamheten med sina teoretiska universitetsstudier inom bland annat konstvetenskap, etnologi och religionsvetenskap.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS