En utbetalning på 1,2 miljoner kronor gjordes till Destination Östersund för ett arrangemang under världscupen i skidor i november förra året.

Konkurrensverket lägger ner utredning av Östersunds kommun

ÖSTERSUND (JT) Konkurrensverket har granskat Östersunds kommun för en utbetalning till Destination Östersund i samband med världscupen i skidskytte. Nu läggs ärendet ner.

Publicerad

Utbetalningen på lite mer än 1,2 miljoner kronor var för evenemanget Folk och fest, som arrangerades i samband med premiären av världscupen i skidskytte i Östersund förra året.

Konkurrensverket inledde en granskning av utbetalningen under den gångna våren men har nu valt att inte gå vidare. Ärendet anses inte kunna fungera som vägledande för andra myndigheter i liknande frågor och avskrivs därför av prioriteringsskäl.

– Vi har haft dialog med Konkurrensverket och försett dem med handlingar i ärendet. De har granskat dessa och beslutade därefter att avskriva ärendet utifrån deras prioriterings­grunder, berättar Fredric Kilander, chef för Område Näringsliv och Tillväxt vid Östersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS