Ung Reporter

Full fart!

Knatteknat drog hundratals barn och föräldrar

ÖSTERSUND(JT) Hundratals barn och föräldrar samlades på lördagen i Badhusparken för Knatteknatet.

Publicerad

Knatteknatet är ett initiativ från föreningen Malmö Allmänna Idrottsförening som förra året tog sig upp till Östersund, efter att ha blivit ett populärt evenemang i flera orter söderöver. I lördags genomfördes det igen. 

Flera hundra föräldrar och deras barn njöt av solen i Badhusparken under lördagen. Arrangörerna har byggt upp tre löpbanor av staket för barn av olika åldrar, alla födda mellan 2021 och 2013 var välkomna att tävla, då mot andra barn födda samma år. Knatteknatet inleddes klockan tolv med ett lopp för barn med funktionsvariationer, något som är nytt för Östersunds Knatteknat som man är glada över att kunna lägga till.

Många barn och föräldrar samlades i Badhusparken för Knatteknatet.

Knatteknatet har från starten i Malmö utvecklat sig till en turné genom Sverige. Elva städer besöks mellan andra maj och sextonde juni. Östersund är den nordligaste av städerna, och det var först förra året man tog sig upp hit. Då visade sig evenemanget vara populärt, och det blev ännu större i år. 

– Det har vuxit med några hundra personer här från förra året, och vi hoppas på ännu fler nästa år, säger Andreas Modess från Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI. 

MAI samarbetar med lokala idrottsföreningar i städerna de besöker för att genomföra Knatteknatet. 

Andreas Modess från Malmö Allmänna Idrottsförening (Mai).

Det vi gör är att stå för logistiken, pokaler, medaljer, dricka och sådana saker. Vi levererar det till föreningarna vi samarbetar med lokalt, sen hjälps vi åt att bygga upp arrangemanget och se till så alla barn får sina nummerlappar och tröjor, de springer alla i likadana tröjor, berättar Andreas Modess. 

De lokala föreningarna får också en chans att informera om sin verksamhet. 

– Detta ska gynna friidrottslivet och generera nya medlemmar till de lokala föreningarna, det är ett fantastiskt koncept där vi får barn i rörelse genom att springa och få medalj på slutet, säger Andreas. 

 

 Powered by Labrador CMS