”Läget är inte dystert trots svagare orderingång, företagen är villiga att expandera”, säger Företagarnas Regionchef Joakim Sjöstedt.
”Läget är inte dystert trots svagare orderingång, företagen är villiga att expandera”, säger Företagarnas Regionchef Joakim Sjöstedt.

Goda expansionsmöjligheter för jämtländska företag

ÖSTERSUND (JT) Företagen i Jämtland ser goda möjligheter att växa trots att brist på kompetent arbetskraft och svagare efterfrågan bromsar utvecklingen.

Publicerad

På tisdagen redovisade Företagarnas regionchef Joakim Sjöstedt den senaste Småföretagarbarometern. Det tas fram av Företagarna, Sparbankernas Riksförbund och Swedbank och bygger på intervjuer med 4 000 småföretag i Sverige och ett hundratal i Jämtland/Härjedalen.

Presentationen genomfördes vid tillväxtföretaget LIR Teknik. De bygger just nu nytt kontor och verkstad för 25 miljoner kronor i Brunflo, med slutlig inflyttning i januari 2024.

På plats vid mötet fanns Jonas Andersson, (S) ordförande för Regionala Utvecklingsfonden, Elise Ryder Wikén (M), Jörgen Ågren, Swedbank, samt LIR Tekniks delägare Rasmus Linde (VD) och delägaren Hampus Linde.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS