Gruppen som arbetat med årets Konstens vecka är från vänster Gunilla Österman, Jämtlands läns konstförening, Karin Kvam, Bildkonsten vid Region JH, Max Green Ekelid, Jamtli, Jenny Persson, Östersunds kommun, Ellen Hyttsten, Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen. Ej med på bild Annica Nordin, Folkets Bio Regina.

Gemensamma konstverk och professorstal vid Konstens vecka

LÄNET (JT) Det blir i år en ovanligt spridd konstvecka geografiskt. Den inleds på lördag med ett föredrag av Gertrud Sandqvist och konstbio på Folkets Bio Regina.

Publicerad Senast uppdaterad

Den stora invigningen sker på lördag 30 september kl. 13 och då håller även Gertrud Sandqvist föredrag om konst och pedagogik på Folkets Bio Regina i Östersund. Hon är ordförande i Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och professor i konstens teori och idéhistoria samt rektor för Konsthögskolan i Malmö. 

– I och med det så blir vårt arbete även uppmärksammat på riksnivå, säger Ellen Hyttsten från Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen. 

Totalt blir det ett 40-tal programpunkter. Ett litet tema som kan urskiljas är gemensamma konstverk. På Järpens bibliotek kommer konstnären Lotten Jacy hålla en workshop 2 och 9 oktober där deltagarna får brodera fritt med pärlor och tråd för att skapa ett gemensamt konstverk. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS