Virvlande dans av Östersunds folkdansgille under midsommarfirandet.

Folkligt på Jamtli när tusentals besökare kom för att fira midsommar

ÖSTERSUND (JT) Det traditionella midsommarfirandet på Jamtli bjöd på ljuv musik, god stämning och en tilltagande publik ju mer majstångsresningen närmade sig. Runt 3000 personer sökte sig till firandet, vilket är lite mer än i fjol. Regnet lyste med sin frånvaro största delen av eftermiddagen.

Publicerad

Jämtlands Tidning kom till Jamtli när firandet hade pågått i ungefär en timme. Då var det ganska glest med folk, men en skara hade samlats vid scenen. Folkmusikgruppen Patina från Ås och Rödön spelade, och Rickard Näslin som är med i gruppen berättade för tidningen att de har en trevlig tradition att äta middag hos varandra, för att sedan spela. De har spelat tillsammans i ungefär 15 år.

– Det är speciellt ändå, att spela i en så här fin miljö, sade Rickard efter att de hade spelat en Lapp-Nilspolska och en Rapp-polska.

En bit från scenen satt tre blomsterklädda midsommarfirare. Det var Catalina Gaviria från Colombia, hennes dotter Sofhia Gaviria, som bor i Sverige, samt Sofhias faster, Alejandra González, som bor i Costa Rica till vardags.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS