Ung Reporter

Bandmedlemmarna var ganska specifik med hur dem ville att albumbilderna skulle se ut, så de spenderade mycket tid i kylan under foto-dagen.

Eyebags släpper debutalbum och drar på turné i början av maj

ÖSTERSUND (JT) Eyebags är ett band i Östersund med tre medlemmar, Alexander Köpsten, Isak Thyselius och Jacob Hedström. Bandet har funnits i ungefär två år och har utvecklats med tiden. Eyebags startade när Jacob Hedström och Alexander Köpsen gick på gymnasiet tillsammans. De spenderade väldigt mycket tid i skolans musiksalar. Isak Thyselius gick med i bandet senare. Just nu har bandet fullt upp med både spelningar, nya album och resor. Här berättar dom mer om bandet och hur framtiden ser ut för dem.

Publicerad

 – Vi ska släppa ett album första maj, den andra maj åker vi på turné. Vi ska till Sundsvall och

Umeå, berättar Alexander Köpsten.

Bandet kommer först spela den andra maj i Östersund på Storsjöteatern, tredje maj spelar dom i Sundsvall på Pipeline, fjärde maj i Umeå på Verket.

Bandmedlemmarna berättar att dem är taggad på allt som händer framöver och att det ska bli spännande att resa, då dom många gånger har spelat i Östersund och vill se nya platser. Det blir första gången Eyebags spelar utanför Östersund.

Isak Thyselius och Jacob Hedström under fotograferingen i ’partyladan’.

Albumet de släpper heter Mental operation. Alexander berättar att det handlar om allt som kan gå fel hos doktorn. Isak utvecklar med att mycket av det handlar om just psykisk ohälsa och svårigheterna kring ämnet.

Gruppen berättar att dem fått stor hjälp av ’Sylen’.

– Han har stöttat oss i vått och torrt, han gjorde alldeles för mycket för oss egentligen, en jävla supersnubbe, säger Isak Thyselius.

Eyebags uppträder på öppen scen, Tingshuset.

Jacob Hedström fortsätter berätta om låtarna i deras album, att de första låtarna bandet skrev var för två år sedan, Brain surgery och Misfit. Det var Jacob och Alexander som gjorde de första låtarna, sen kom Isak in i bilden och dom fortsatte med sitt låtskrivande som en trio.

Bandet berättar mer om hur det gick till när de tog bilder till sitt nya album.

– I Aspås där jag bor finns det en lada som heter ’partyladan’ som sedan 90-talet varit en

festlokal, berättar Jacob Hedström. Den är inte som den var en gång i tiden, då den är täckt med skräp som burkar, flaskor och annat. Då bestämde sig bandet för att fota i ladan. Dem fick tillstånd av ägaren och tog sig dit på en väldigt kall vinterdag. De tror det var ungefär 15 minus grader.

– Vi gick i djupsnö ut till ladan och så klättrade vi in genom ett fönster, och så flyttade vi runt

där inne så det skulle se snyggt ut, vi var tvungen att städa mycket, berättar Jacob om processen.

De fotade väldigt länge med hjälp av Ida Jonasson som fotograf.

Framtiden för Eyebags kan beskrivas som upptagen, dom har många bollar i luften och som publik kommer man se mycket av bandet framöver. Bandmedlemmarna uppmuntrar att man ska hålla utkik i början av maj om man vill se och höra mer av dem.

 

Powered by Labrador CMS