Tilde Forsgren fastnade för ett fotografi av Katrinelunds gård på Allégatan, som hon sedan skildrat i sin egen konst. Till höger Jämtlands bibliotek, som numera inrymmer Ahlbergshallen och Föreningen Gamla Östersunds lokaler med museum.

Estetelever skapar bilder av Östersund

ÖSTERSUND (JT) Ahlbergshallen är fylld av konst som skapats efter studiebesök på Jamtli och i samarbete med Föreningen Gamla Östersund. Det gäller att skynda sig, för utställningen visas bara till 15 april.

Publicerad

– Vi var först i väg till Bildarkivet på Jamtli och fick prata med pedagoger där. Vi var ner i kulvertarna och hittade en massa spännande saker. Då pratade jag med en av pedagogerna om att vi skulle vilja göra en konstutställning. Att vi skulle vilja titta på gamla byggnader i Östersund och skildra dem, de ska få göra tolkningar, berättar bildläraren Charlotta Söderbom om bakgrunden till utställningen som skapats av elever vid årskurs 3 på Estet Bild/Media vid Storsjögymnasiet. '

Hon fick kontakt med Peter Berg som är ordförande i Föreningen Gamla Östersund och har använt sig av bilder på deras hemsida. Den färdiga utställningen sedan har tillkommit i ett samarbete mellan på Storsjögymnasiet och denna förening. 

– Eleverna har hittat egna bilder och letat reda på källor hos Föreningen Gamla Östersund. Sedan har de gjort stora kolteckningar av de här gamla fotografierna. Sedan har de fått göra sina egna tolkningar och det har varit i valfri teknik och på det sätt som de själva velat. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS