Jämten Emil Persson tog hem segern i herrklassen i Vasaloppet.

Emil från Optand vann Vasaloppet

LÄNET (JT) Inte nog med att det var en svensk som stod som Vasaloppsvinnare efter tio års total norsk dominans. Det var dessutom en jämte som gjorde denna bragd: Emil Persson, Lager 157 Ski Team.

Publicerad

Emil vann efter en rafflande finalstrid med fyra norrmän tätt efter sig in i den klassiska målportalen i Mora. Tiden blev 3.37.43.Tvåa kom Andreas Nygaard, som vann Vasaloppet förra året.

Det året kom Emil Persson tvåa, så i år var resultaten alltså omvända.
Emil Persson kommer från Optand och har åtta av nio segrar i Ski Classics i vinter. Att vinna Vasaloppet har varit en flera år lång satsning, som alltså nu gav resultat. Oskar Kardin, Team Ragde Charge, är också från Optand.

Han kom på sjunde plats.
Alsen-bördige Max Novak, Team Aker Daehlie, är ett annat namn som tävlade i herrklassen. Max, som är född 1996, började åka skidor i Offerdals SK när han var 12 år och familjen flyttade till Jämtland. Han kom i år nia.

Det är en tradition att folk i Offerdalsbygden att samlas på Almåsa Wärdshus på söndagsmorgonen och heja fram sina åkare.
Söndagens Vasalopp var det 99:e i ordningen, med 15 800 anmälda deltagare.

Sammanlagt tävlade 1.151 skidåkare från Jämtlands län i Vasaloppets vintervecka. Hedda Bångman från Kaxås, Team Nordic Experience, kom på plats 8 i Tjejvasans seniorklass. Märta Rosenberg, Trillevallens Sportklubb, kom på plats 9.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS