Kape med sin konst.
Kape med sin konst.

Dubbelt upp i utställningar i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Från snöyran in till två ypperliga konstutställningar kunde man gå i helgen, en på Galleri Remi och en på Galleri Renée. Det var vitt skilda stilar och syften som mötte besökarna.

Publicerad

På Galleri Remi var det Anna Sundkvist och Malin Johnsson som ställde ut med utställningen ”Påhitt och på rikt”. När de träffades för första gången i konstföreningen FRIKO (Fria konstutövare i Jämtland Härjedalen) upptäckte de att de hade mycket gemensamt. De hade växt upp i grannbyar, Malin i Jokkmokk och Anna i Vuollerim, och gick på samma gymnasium fast vid olika tidpunkter. Deras vägar korsades aldrig då, men nu bor de nära varandra och delar passionen för konst. 

– Malin målar mer abstrakt, jag mer föreställande, men vi passar bra ihop, säger Anna. 

Malin beskriver sitt skapande, hon börjar alltid med en färgkombination, för att sedan jobba lager på lager med struktur. Ibland använder hon schabloner för att få fram effekter. Hon visar en tavla som är gjord med akrylink som är tunnflytande och högpigmenterad, det är en av de tavlor som har fått mest reaktioner. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS