Volontären Jasmin Roth med Gilbert.

Djurskyddets katthem hotas av skenande kostnader – söker sponsorer

ÖSTERSUND (JT) I lokalen på Odensängsvägen har 40 katter sina mer eller mindre tillfälliga hem i väntan på nya ägare. Men de ideellt arbetande kattvännerna ser orosmoln i form av högre kostnader för främst veterinär och kattmat.

Publicerad

Djurskyddet Jämtland har nyligen haft årsmöte och kunnat konstatera att ett arv gjorde att det slutade på cirka plus 36 000 kronor under året 2023. Men sådana tillskott är inget man kan lita på att de ska komma in och rädda verksamheten framöver. 

Högre veterinärkostnader och stigande priser på kattmat kan få förödande konsekvenser om det fortsätter. Sist JT var på besök var i början av 2023, när Jordbruksverkets kattregister hade införts och katthemmet stod inför vad som såg ut att bli en händelserik sommar med många katter att ta hand om. Men det visade sig inte bli så farligt. 

– Det brukar vara väldigt mycket kattungar under sommaren och hösten, men förra året så var det ovanligt lugnt. Så det verkar som att jämtarna hade skött sig, säger Elin Sandin som är föreståndare för Djurskyddets katthem. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS