Backe hälsocentral.

Backe hälsocentral blir filial till Strömsunds HC 

BACKE (JT) Backe Hälsocentral är en hjärtefråga inte bara för backebor utan också för alla som sökt sig till en av Sveriges bästa hälsocentraler. Det kommer att bli förändringar när ansökan görs för att Backe HC ska bli en filial under Strömsunds Hälsocentral. Många frågor har uppstått när det blivit bekant att några nyckelpersoner valt att säga upp sig. Vad händer och varför? Personalen vill inte uttala sig, och hälsocentralens verksamhetschef hänvisar till regionens ansvariga.

Publicerad

 – Samma utbud kommer att erbjudas men med förändrade tider för mottagningsverksamheten. Ett utökat samarbete med Strömsunds hälsocentral kommer att möjliggöra fortsatt kontinuitet och tillgänglighet, skriver Anna Fremner, t f divisionschef Nära Vård i region Jämtland Härjedalen, i skriftligt svar till Jämtlands Tidning. 

 Från Jämtlands län är 1495 personer listade på hälsocentralen i Backe, och dessutom har 972 personer som bor utanför länet valt Backe HC. Patienterna från länet kommer från Östersund, Ragunda och från orter i Strömsunds kommun, många mil från Backe. Från närliggande län som Sollefteå kommer också flera patienter. Anna Fremner uppger att Backe HC har en grundbemanning utifrån de normtal som satts upp enligt Jämtlandsmodellen, 1250 listade per heltidsanställd läkare.

Arbetsmiljön har förmodligen påverkats av att många sökt sig till Backe HC. Har regionen övervägt att begära listningsstopp? Om inte, varför det?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS