Allt fler företag i länet får betalningsföreläggande från Kronofogden

Allt fler företag i Jämtlands län har svårt att betala sina räkningar

LÄNET(JT) Antalet betalningsförelägganden som utfärdats av Kronofogden ökar dramatiskt i Jämtlands län. Bara under det senaste halvåret fick 272 företag i länet förelägganden.

Publicerad

Allt fler företag har svårt att betala sina räkningar jämfört med hur det såg ut för bara ett år sedan. Under första halvåret 2022 var antalet har antalet betalningsförelägganden på riksnivå̊. 15 752. Under första halvåret i år registrerades 26 782 ärenden vilket är en ökning med 70 procent.

Även i Jämtlands län ar statistiken dyster. Det uppger Stefan Sandgren, statistiker vid undersökningsföretaget Syna för JT.

Under första halvåret 2022 var 150 företag i länet föremål för betalningsförelägganden. Under motsvarande period i år var antalet ärenden 272 vilket är en ökning med 126 ärenden jämfört med samma period förra året. Det är en ökning med 83 procent vilket ligger långt över riksnivån.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS