Thomas Bergander driver ett åkari i Ragunda. Foto: Privat.

Åkare ryter ifrån om dåliga vägar: “Trasiga grejer hela tiden”

RAGUNDA (JT) Jämtland har landets sämsta vägar enligt Transportföretagen. Vägar som urholkar plånboken för länets åkare. – Det är en jäkla stor kostnad man har för reparationer, säger Thomas Bergander, åkare i Ragunda.

Publicerad

Transportföretagen har nyligen dragit i gång en namninsamling för att få politikerna att avsätta mer pengar till underhåll av landets vägar.

Man pekar ut Jämtland som särskilt utsatt. Här var 21,8 procent av de statliga vägarna i ett mycket dåligt skick 2022. Den högsta siffran i landet.

– Om vi fortsätter med samma anslag som hittills kommer nästan 40 procent av de statliga vägarna i Jämtland vara i mycket dåligt skick 2032. Att vägarna försämras påverkar trafiksäkerheten och kommer i det långa loppet leda till sänkta hastigheter på våra vägar samt en sänkt levnadsstandard på landsbygden då det tar längre tid att ta sig fram. Därför måste regeringen nu investera i och underhålla infrastrukturen i Jämtland, säger Tina Thorsell, som är samhällspolitisk chef på Transportföretagen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS