Åre.

Markägare i Djursholm stoppar skidlift i Åre

ÅRE (JT) Planerna på att bygga en ny skidlift vid nationalarenan VM åttan i Åre har stoppats av en privat markägare boende i Djursholm som nekar Skistar att låta liften passera uppe i luften över deras mark.

Publicerad Senast uppdaterad

Enligt en dom i Mark- och Miljödomstolen krockar Skistars planer på att bygga en ny lift vid nationalarenan (VM åttan) med egendomsrätten, eftersom en privat markägare anser att den nya liften passerar deras mark. Domen kom för en dryg vecka sedan. 

Bakgrunden kring till den tvist som uppstått mellan Skistar och den privata markägaren Marie Sennton boende i Djursholm, handlar om att för fem år sedan tog Skistar fram en plan för att bygga en helt ny lift bredvid den som redan finns och som går från dalstationen vid nationalarenan upp på kalfjället. 

– Vi ville bygga en ny lift som handlar om att vi vill väder- och vindsäkra liften. Det handlar också om att öka kapaciteten i området genom att bygga en modern anläggning som benämns Lundsgårdsliften, säger Niclas Sjögren Berg, operativ chef för Skistar till JT. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS