Orkestermusik samsades med kör och dramatik.

Mångsidigt framträdande av 150 elever på Kulturskolan

ÖSTERSUND (JT) 150 elever medverkade på scenen i en musikal som skrivits av skolans teaterelever. I foajén visades samtidigt en konstutställning och en blåsorkester spelade.

Publicerad Senast uppdaterad

Musikalen beskrivs som en av Östersunds kulturskolas största på många år. Den är ämnesövergripande och innehåller många musikstycken som går att känna igen, samtidigt som handlingen är nyskriven av teatereleverna. Den cirkulerar kring familjen Söderlund som driver ett hotell och under pjäsens gång kommer hemligheter fram i ljuset. 

Förra veckan var det dags för uruppförande i Peterson-Bergersalen på Folkets Hus. -Det är både dans, teater, körsång, orkester och solister som sjunger. Det är också konstutställning, så det är svårt att sätta något koncept på vad det är, men det är scener och mellan scenerna musik. En föreställning inspirerad av musikal och opera, säger Sofi Bärger, dramapedagog på Östersunds kulturskola. 

Kan du berätta mer om musikalen? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS