Jörgen Wallin handlar mest basvaror som mjölk.

Matpriserna upp 27 procent på två år – stor skillnad mellan butikerna

ÖSTERSUND (JT) PRO har jämfört vad en matkasse kostar över tid och funnit stora prisökningar men även att det varierar mycket mellan butikerna. I Jämtland varierar det mellan 1 350 kronor för den billigaste och 1 610 för den dyraste.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är bland annat basvaror som mjölk, kaffe, smör, ägg och frukt som ingår i den matkasse Pensionärernas riksorganisation (PRO) valt för att mäta utvecklingen. Jämfört med priserna för två år sedan har man då kommit fram till att matkassen genomsnittligt för hela landet kostade 27 procent mer 2023 än vad den gjorde 2021. 

För hela landet varierar sedan matkassens pris mellan 1 280 kronor och 1 706 i olika butiker, vilket innebär en skillnad på 33 procent. Mindre men ändå betydande skillnad är det på priserna för matkassen i länets butiker. Här var den billigast på ICA Maxi i Östersund med 1 350 kronor och dyrast på ICA Supermarket i Sveg med 1 610 kronor. 

Till de tio dyraste butikerna i länet av de som ingår i undersökningen hör ICA Blå Center i Östersund och JT begav sig dit. Här handlar Jörgen Wallin som är pensionär. Han har sett PRO:s undersökning och berättar att han bor nära just denna butik där han handlar mest. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS