Ung Reporter

Jacob Hedström, Isak Thyselius och Alex Köpsén

Konsertförening startar på Tingshuset

ÖSTERSUND (JT) Det lokala grungebandet Eyebags startar nu en förening för att arrangera konserter på Gamla Tingshuset i centrala Östersund. De har spikat fem konsertdatum med diverse olika lokala band, av olika genrer. Från augusti till december.

Publicerad

Gamla Tingshuset har verkligen kommit tillbaka som en plats för livemusik i Östersund efter att ha varit relativt vilande under några år. Flertalet kulturföreningar är aktiva i huset, med verksamheter från secondhand till integration till musik. Även den lokala musikscenen i Östersund har fått se ett litet uppsving sen pandemins slut, vilket har lett till att denna stora verksamhet är möjlig.

Bandet släppte sin första EP i Januari 2023

Grungebandet Eyebags består av Jacob Hedström, Alex Köpsén och Isak “Tusse” Thyselius. Alex och Jacob har spelat tillsammans i bandet sedan starten 2021, Tusse kom med 2022, efter att Alex och Jacob hade blivit tipsad av honom av en kontakt. Eyebags släppte sin självtitulerade debut EP 25:e Januari i år. Två spår som heter Ring och Misfit.

Nu startar de upp en förening för att kunna arrangera spelningar på Gamla Tingshuset. Själva står bandet för fyra av fem kvällar dom associeras med, den tredje kvällen i serien arrangeras av ett annat band, men med Eyebags som förband.

–Nu ska vi ha en redig kickoff med hårdare musik, den tjugofemte, säger Alex Köpsén.

Eyebags ska självklart vara med och spela höstens första gig de arrangerar. Utöver sig själva har de bokat de lokala hårdrocksbanden Night church och Helvetets Djävlar. Efter det blir det en konsert i september.

–Det är inte 100 procent bekräftat än, men det kommer att vara två kanske tre soloakter med lite mer lättsmält musik, säger Isak Thyselius.

Eyebags live på Tingshuset

–Tredje är poprock, vi ändrar hela tiden vilka som ska vara med, men vi tänker att La La Superstar ska få avsluta, säger Alex Köpsén.

Konsert nummer fyra är tidigt i planeringsstadiet, men Eyebags har en del band i åtanke, de pratar om Svart Katt och det ganska nystartade bandet Lumo, men är noga med att säga att inget är bestämt.

Konsertserien ska avslutas med ett av Sveriges största hardcoreband den nionde december. Eyebags vägrar berätta vilka, men bandet är bokat. Utöver det ska de själva spela och även det nystartade punkbandet Sparka Hinkar.

Se videoreportage på Jämtlands Tidnings hemsida och YouTube kanal.

Powered by Labrador CMS