Bandet RASK i sin replokal i Mattmar. Foto: Jenny Isaksson

Rask – grupp från Mattmar ger ut ny skiva

MATTMAR (JT) RASK är ett band som nyligen slagit sig ihop med Christoffer Lundqvist, som bland annat turnerat med Roxette och spelat bas i Brainpool. Jämtlands Tidning möter dem i spellokalen/ tillika boendet för deras kollektiv i en gammal skola i Mattmar.

Publicerad Senast uppdaterad

Aska Staf som spelar dragspel i bandet möter upp och visar var ingången till deras kollektivs replokal är, en före detta gympasal. De som bor tillsammans är Jonas och Aska Staf och Shiva Emanuelsson från bandet plus två vuxna till och åtta barn.

–Det är lättsamt när man vill repa, det är bara att gå en trappa ner och knacka på dörren, säger Shiva och bandmedlemmarna instämmer.

Bandet består också av Katarina Hall på bas från Trångsviken och Ronny Dahlberg på trummor från Mörsil. Jonas spelar flöjter, Aska spelar dragspel och Shiva spelar gitarr. Bandet kände att de behövde en basist och en trummis, och eftersom Katarina och Ronny var kompisar med bandmedlemmarna redan, föll sig valet naturligt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS