Guide att ta med på sommarens svemester

LÄNET (JT) Boken ”Nya friluftsliv och äventyr i Sverige” är en uppdaterad version som kan ge behändiga tips inför sommaren eller senare utflykter.

Publicerad

Pandemin förde med sig att många stannade på hemmaplan under semestern eller gjorde kortare utflykter i regionen. Något som ledde till att de fick upp ögonen för att man inte behöver åka till avlägsna länder för att få upplevelser. Här kan grunden ha lagts till resvanor som dessutom oftast är lindrigare både för plånboken och miljön.

Därför är det både välkommet och förståeligt att det dykt upp en flora av guideböcker för att vägleda sådana hemmaturister. ”Nya friluftsliv och äventyr i Sverige” är tryckt 2022 och som namnet antyder en uppdatering av en tidigare variant. Här kan läsaren snabbt få reda på vad som finns att göra i respektive landskap.

Det är uppfriskande att som omväxling läsa en bok som börjar norrifrån med Lappland och sedan letar sig söderut i landet ända ned till Skåne. För Jämtlands del ligger tyngdpunkten på de västra, centrala och norra delarna av landskapet som avhandlas på sex sidor. Härjedalen får fyra.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS