Sara Strömberg. Foto: Torbjörn Aronsson

Dubbelt aktuella Sara Strömberg laddar inför ny bok – arbetar gärna med multipla förklaringar

LÄNET (JT) Nyligen har den tredje delen i serien om den mordgåtelösande journalisten Vera Bergström kommit ut och dessutom har Sara fått Carl Zetterströms minnesmedalj. Nu förbereder hon en ny bok med långa promenader. Sara berättar att hon gärna arbetar med multipla förklaringar för att ge handlingen djup. -Människan har ett behov av att lösa gåtor.

Publicerad

”Skinn” är den senaste boken med Vera Bergström i huvudrollen och som utspelar sig i trakterna kring Åre. Den släpptes 23 oktober, ungefär samtidigt som beskedet kom att Sara Strömberg tilldelats årets medalj till Carl Zetterströms minne för sin litterära gärning. JT träffade Sara för ett samtal om framtiden och författarskapet. 

Blir det någon fortsättning efter ”Skinn”? 

-Jag och förlaget, Modernista, har pratat om två till, i samma serie. Men det beror alldeles på hur den här boken tas emot av läsarna. Jag är beredd på att skriva två till om läsarna vill ha det, men sedan sätter jag nog punkt. Det blir nog ingen långkörare på 20 böcker, men man ska aldrig säga aldrig. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS