– Jag har agerat projektledare och hållit kontakten med alla hantverkare. Det har varit mycket väntan under det att ansökningarna har behandlats, berättar Maria Jonmeister. – Jag är ju åttonde generationen, trots det har jag inte känt till historiken. Men nu lär jag mig mer för var dag, säger Tobias Jonmeister.

Kyrkås Kulturgård prisades för antikvarisk upprustning

KYRKÅS (JT) Huset byggdes för nästan 200 år sedan och har gått i arv i släkten under åtta generationer. Nu har Kyrkås Kulturgård i Lungre fått pris för den antikvariska upprustning som pågått under två år.

Publicerad Senast uppdaterad

Jag är glad, stolt och tacksam för alla som har hjälpt oss med restaureringen av mangårdsbyggnaden, det andra boningshuset som byggdes på gården år 1826, säger Maria Jonmeister som tillsammans med sin man Tobias Jonmeister äger gården i Lungre, Kyrkås ett stenkast från Kyrkås nya kyrka.

Det är Heimbygdas Byggnadsvårdskommitté som årligen delar ut sitt byggnadsvårdspris. Förra lördagen, under Jamtlis julmarknad, delades årets pris ut samt att även 2020 års pristagare fick ta emot sina priser.

Ni har fått pris i klassen antikvarisk upprustning, god byggnadsvård.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS