Familjlen Sydorenko, Oleg, Ruslan, Artur och Olena.

Två år sedan kriget startade – ukrainsk afton i Föllinge kyrka

FÖLLINGE (JT) För ett år sedan tvingades Olena och Oleg Sydorenko på grund av kriget att ta med sig sina barn och lämna Ukraina. Nu bor de i Föllinge och på tvåårsdagen sedan kriget startade deltog de i en musikalisk afton i Föllinge Kyrka.

Publicerad Senast uppdaterad

Johanna Willman är diakoniassistent i Föllinge församling Det var hon som tog initiativ till att arrangera en afton med bön och sång med anledning av att det har gått två år sedan Putin inledde den aggressiva invasionen i Ukraina. Något som skördat tusentals liv både på ukrainsk och rysk sida. 

– Det är svårt att ta till sig vad som händer i Ukraina men det finns ljusglimtar där också små kärlekshandlingar gör skillnad, inledde hon mötet med, där Anna Lindmark och Olov Holmgren bjöd på finstämda sånger som Lasse Berghagens ”Sjung en sång om frihet” och ”You got a friend”. 

I Krokoms kommun finns ett 20-tal personer från Ukraina där några bor i Laxsjö. Oleg och Olena Sydorenko bor med barnen Ruslan, elva år och Artur, nio år i Föllinge. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS