Anna Berkestedt Jonsson är chef för Socialförvaltningen i Krokom.

Stor ökning av orosanmälningar i Krokom ger ökade kostnader

KROKOM (JT) Krokom lägger mest pengar per invånare i hela länet på Socialtjänstens insatser för barn och unga. Socialchef Anna Berkestedt Jonsson avslöjar att Krokoms kommun aldrig tidigare tagit emot så många fler orosanmälningar som de gjort under de tre första månaderna 2024.

Publicerad

Krokoms kommun lade 3 149 kronor per kommuninvånare under 2022 för barn- och ungdomsvård. Tvåa är Östersund med 3 009 kronor. Lägst kostnad har Härjedalen, med 1 362 kronor. 

Genomsnittet för samtliga kommuner i länet är 2 457 kronor per kommuninvånare. Vad det gäller kostnader för öppna insatser för barn och ungdomar, låg Krokom på plats nummer två, med 621 kronor per kommuninvånare. Högst på denna lista är Åre med 845 kronor och Härjedalen låg lägst med 436 kronor. V

ad gäller kostnader för institutionsvård för barn och unga, låg Östersund med 2 605 kronor och Krokom kom därefter med summan 2 527 kronor. Även här låg Härjedalen lägst, med 927 kronor. Det är SOS Barnbyar som har sammanställt denna statistik: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS