Genom flitig användning har en stig eller väg uppstått från bostadsområdet med Blåmesevägen som närmaste anhalt.

Spontana vägar i Sånghusvallen – är de olagliga?

ÅS (JT) Stig Dahleman protesterar mot de vägar eller stigar som uppkommit över åkermarken bredvid familjebostaden vid Sånghusvallen, efter framfart av trafikanter av allehanda slag. Dessutom menar han att kommunens mark används som en förlängning av tomtmark i ett område som ska ha en avskiljande effekt.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är en lång kamp som Stig Dahleman och grannar fört mot den uppkomna användningen av kommunal mark. Det rör sig dels om ett åkerparti bredvid de bostadshus längs Blåmesevägen som uppfördes för ungefär 15 år sedan i Sånghusvallen. Många människor rör sig i området tack vare de nya bostadsområden som uppförts i närheten och anläggandet av Sånghusvallens skola med ca 210 elever i klass F-6.

Åkern ägs av kommunen men arrenderas av Torsta AB och genom detta område strövar människor för friluftsliv och enligt Stig sker det även okynneskörning på de vägar eller stigar som uppkommit. Stig har själv arbetat med anläggandet av vägar under sitt yrkesliv inom Vägverket (nuv. Trafikverket) och Flygvapnet. Därför menar han sig väl känna till Väglagen och hur den ska efterlevas.

– De har tagit sig friheten att trampa upp en väg över åkern här. Där åker de moped, de cyklar, drar barnvagnar och rastar hundar, säger han och tillägger att det även fars fram med snöskotrar och fyrhjulingar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS