Jannike Hilding (M).

Småbarnsfamiljen Håkansson hårt drabbad av beslutet om Landöns förskola

LANDÖN (JT) Det har nu gått mer än en vecka sedan beslutet om Landöns förskola togs i Barn- och utbildningsnämnden (BUN) i Krokom kommun. En av de drabbade familjerna är familjen Håkansson, som flyttade hem till Landön förra året just med tanke på barnomsorgen där. De vet nu inget om framtiden vad gäller förskoleplats för den lille sonen. Detta påverkar starkt även deras arbetsliv. De anser att beslutet är under all kritik.

Publicerad

Det väckte stora protester hos medborgare när majoritetsstyrets förslag blev känt, inte bara i Landön utan i hela Krokom. Och den politiska oppositionen var inte nådig. Vid nämndmötet den 4 juni gick förslaget trots allt igenom. 

Det blev först förslag på återremiss, vilken röstades ned. Efter votering gick förslaget igenom med siffrorna 6–5. Det gör att förskolan och fritidsverksamheten på Landön avslutas till sommaren. 

Vad leder det till i praktiken? Ja, en familj som berörs starkt är familjen Håkansson som bor på Landön. De har en son som snart är 1,5 år samt hundar. Lars berättar: – I oktober 2023 valde vi att flytta hem till Landön. Vi valde mellan Landön och en annan ort i en närliggande kommun där vi redan har boende. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS