Hur ser framtiden för Almåsa ut?

Nej i kommunfullmäktige till att köpa Almåsa

OFFERDAL (JT) Vid kommunfullmäktige den 15 maj fattades beslut i den långdragna frågan ifall kommunen skulle köpa Almåsa alpina skidanläggning. Som majoritetsstyret tidigare aviserat om, blev det nej. Strax innan, hade det även röstats nej till Centerpartiets förslag om återremiss.

Publicerad

På ett tidigare möte i kommunstyrelsen, hade det även då blivit avslag för Centerpartiets förslag till återremiss. Frågan hade även varit uppe vid förra kf-sammanträdet i mars, men återremitterats med Centerpartiet krav på svar på tre frågor. 

Det politiska styret i Krokom (S, M och KD) har tidigare berättat om anledningen till beslutet att tacka nej. De menar att kommunen i detta tuffa ekonomiska läge inte är rätt organisation att drifta en skidbacke. 

Vidare att de senaste åren visat att det krävs en hel del tid och resurser för att driva anläggningen. En sammanställning över driftskostnaderna som kommunen gjort, visar att en kommunal investering skulle leda till förlust. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS