Förenade cares nybygge i Krokom.

Kritik mot privata nya äldreboendet i Krokom – kommunens budget sprängd med miljoner

KROKOM (JT) Krokoms nya privata äldreboende på Tullkvarnsvägen 21 verkar vara ett känsligt ämne att diskutera. Nu har fler personer, med anknytning till boendet på olika sätt, hört av sig med olika uppgifter, men vågar inte gå ut med sina namn. Bland annat handlar det om antalet blöjor till varje boende.

Publicerad

Tidigare i höstas kunde Jämtlands Tidning avslöja att det fanns flera tomma platser där vid detta så kallade säbo (särskilt boende), som bara stod och kostade pengar. Dessutom hade det bidragit till att ekonomin dragit flera miljoner över den budget som kommunen fastlagt. Vidare att avdelningar på de kommunala äldreboendena Hällebo i Ede och Solbacka i Föllinge stängs och att erbjudanden om säboplats till de äldre nu gäller endast Tullkvarnsvägen. Detta drivs av koncernen Forenede Care. 

En Offerdalsbo säger: 

– Jag har svårt att förstå varför de nu stänger avdelningar på äldreboendena i Ede och i Föllinge för att fylla upp på Tullkvarnsvägen. Det är ju oerhört viktigt för de äldre att få vara i sitt närområde. I Ede och Föllinge jobbar det ju lokal personal och det skapar mycket hemkänsla för de äldre. Ett par olika personer som valt att inte längre jobba kvar i verksamheten, har påtalat att det skulle vara begränsat antal med blöjbyten och användning av tvättlappar per dag och per boende. Kan detta stämma? Frågan om blöjor gick till Tullkvarnsvägens verksamhetschef Lena Klaar, men svaret inkom i stället från hela koncernens marknad- och kommunikationschef Roy Sundvall i Stockholm. Han meddelar: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS