Femtonåriga Irma Hallberg ska gå på Guldbaggegalan i Stockholm i januari.

Irmas film är Guldbaggenominerad

FÖLLINGE (JT) Irma Hallberg är nyss fyllda 15 år och har i flera år varit inställd på att bli skådespelerska. JT har tidigare skrivit om hennes huvudroll i kortfilmen ”Madden”. Nu berättar hon att den nominerats till en Guldbagge.
– Det är jätteroligt! Jag fick veta det av Malin Ingrid Johansson, som är filmens regissör och manusförfattare. Hon skickade ett sms till mig om det.

Publicerad

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris. Det delas sedan 1964 ut av Svenska Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen under det gångna året. Den stora Guldbaggegalan 2024 äger rum den 15 januari på Cirkus i Stockholm. Irma ska förstås vara med: 

– Javisst, jag åker ned tillsammans med min pappa. 

De två har redan varit på två stora filmfestivaler där ”Madden” visats. Dels i Göteborg, dels i Berlin. I Göteborg vann den kortfilmspriset men i Berlin blev den utan pris. Filmen, som Irma spelar huvudrollen i, handlar om hur en flickas längtan efter tonårsliv i stan som krockar med förpliktelserna hemma på gården. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS