Maria Jacobsson och Socialdemokraterna står ensamma i frågan om att tillåta en höjning av de planerade vindkraftverken i Tornäs, Föllinge.

Frågan om höjning av vindkraftsverk i Tornäs redan avgjord

KROKOM (JT) Det kommer att bli politiskt nej till en höjning av de planerade vindkraftverken i Tornäs, Föllinge. Motståndet är kompakt.

Publicerad

Som läget är nu inför kommunfullmäktige i början av oktober är det bara Socialdemokraterna som säger ja till bolagets ansökan om att få höja verken från 200 till 245 meter.

– Vi kan inte ändra oss utifrån att vi inte kommer att få en majoritet, utan vi har haft samma inställning hela tiden. Bolaget kommer att få ut mer effekt om verken höjs och enligt alla rapporter så kommer vi att behöva dubbelt så mycket el framöver. Då är frågan var det ska tas någonstans ifrån när vi varken är sugen på att bygga ut vattenkraften eller se urangruvor i länet, säger Maria Jacobsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ärendet avgjordes redan på förhand när Centerpartiet för en tid sedan gick ut och sa att de kommer att säga nej till en höjning av vindkraftverken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS