Försäljning av kommunala vattenverk i Krokom ska utredas – användarna kan få överta

KROKOM (JT) Vid det senaste mötet i samhällsbyggnadsnämnden beslutades om att utreda möjligheterna att avyttra VA-anläggningar i Krokoms kommun.
– Jag vill betona att detta inte alls betyder att vi kommer att avyttra något/några vattenverk. Det nämnden fattade beslut om var att ge VA-avdelningen i uppdrag att utreda förutsättningarna för det, säger Kajsa Mattsson.

Publicerad Senast uppdaterad

Kajsa är tillväxtchef på Krokoms kommun. Under en period är hon också tf VA-chef, eftersom kommunen befinner sig i en rekrytering av en ny chef. Tjänsteutlåtandet är skrivet av Kajsa och hon säger till Jämtlands Tidning: 

– Det ska också utredas vad det skulle kosta kommunen att göra det (för om och när man gör det så är det brukligt att kommunen rustar upp anläggningen innan) samt hur det skulle slå ekonomiskt för både kommunen och invånarna i områden som är anslutna till en anläggning. 

Det finns cirka 20 VA-anläggningar i Krokom idag, en del av dem är små. Eftersom VA-avdelningens kostnader ska täckas av VA-taxan som tas ut från alla fastigheter som är anslutna till kommunalt VA, så påverkas VA-taxan för samtliga i kommunen 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS